Begeleider Dagbesteding Kentalis 07-05-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Begeleider Dagbesteding Kentalis 07-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Begeleider dagbesteding

Locatie

Vries

24-28 uur, parttime

Kom in contact en ervaar hoe waardevol werk kan zijn.

Waar werk je?
In het Drentse Vries heeft Kentalis een locatie waar dagbesteding, onderwijs, wonen en logeren is voor kinderen/(jong)volwassenen die doof of slechthorend zijn en daarnaast een verstandelijke beperking hebben. Typerend voor deze locatie is de kleinschaligheid en het samen wonen en leven. De locatie is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.
Meer weten? Lees hier over collega en het werken in Vries.
Wil je meer weten over de organisatie Kentalis? Lees dan meer op onze website .

Met wie werk je?
Omdat iedereen andere hobby's en talenten heeft, zijn er meerdere mogelijkheden op het gebied van dagbesteding. Zo hebben we natuur, horeca, dienstverlening stof en hout. Afgelopen april hebben we een grote verbouwing gehad en zijn super trots op het resultaat! Weet dus ook dat we nog druk bezig zijn om de dagbesteding verder vorm te geven. We zoeken een collega die expert is op één van de gebieden van dagbesteding én tegelijkertijd een topper is in het begeleiden van cliënten.
Goed om alvast te weten: als een cliënt zich onveilig voelt, kan hij of zij moeilijk (verstaanbaar) gedrag laten zien, zoals agressie. Uiteraard leren we jou hoe je hier het beste mee om kunt gaan en sta je er niet alleen voor. Je kunt rekenen op je team en de organisatie om van deze situaties te leren.

Altijd al de Nederlandse Gebarentaal willen leren? Dan ben je bij ons op de juiste plek!

Wat doe je als begeleider op de dagbesteding?
Jouw basis is het persoonlijk plan. Daarin staan de afspraken over de specifieke begeleiding, communicatie en zorg. Jij voert onderdelen daarvan uit en neemt hierbij het voortouw. Dat maakt jou geknipt als begeleider. Je werkt eenduidig, zodat cliënten weten wat ze kunnen verwachten. Daarnaast kun jij goed zien of aanvoelen wat het leven van een bewoner met complexe problematiek meer betekenis geeft. Je kunt situaties die ontstaan door gedrag en stemming van de bewoners goed inschatten en als dat nodig is, geplande activiteiten daarop aanpassen.

Verder in jouw takenpakket:

 • Je stemt de verschillende communicatiemethoden af op de bewoners. Je maakt daarbij o.a. gebruik van de Nederlandse Gebarentaal en pictogrammen;
 • Je hebt een neusje voor de nieuwste trends en ontwikkelingen op jouw vakgebied. Die gave zet je vanzelfsprekend in om de dagbesteding door te ontwikkelen;
 • Ondersteuning bij ADL-activiteiten. Dat hoort bij de begeleiding en daarmee ook bij jouw takenpakket;

Wij bieden jou
Bij Kentalis doen we het allemaal voor de cliënten, maar vinden onze medewerkers net zo belangrijk. We bieden je een afwisselende en uitdagende werkomgeving waar je veel kunt leren. Kom je bij Kentalis werken, dan volg je interne opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld op gebied van de Nederlandse Gebarentaal, totale communicatie en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Verder in ons arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Een bruto maandsalaris €2.617,- tot €3.535,- (FWG 40) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao gehandicaptenzorg;
 • Arbeidsovereenkomst voor één jaar, met intentie op een vaste aanstelling;
 • Door een cao wijziging ontvang je een slarisverhoging op 1 december met 2%;
 • Een dienstverband van 24-28 uur per week;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansverlofuren (naar rato);
 • Extra's: 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding €0,16 per kilometer voor woon-werkverkeer en onregelmatigheidstoeslag;
 • Fijne collega's om mee samen te werken en van te leren;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen, bijvoorbeeld met een sportabonnement of fiets.

Dit ben jij
Jij staat positief in het leven en bent makkelijk benaderbaar. Jij denkt vanuit gelijkwaardigheid en wil graag samenwerken, of dat nou cliënten zijn of collega's. Vanuit jouw expertise en inlevingsvermogen bewaar je de rust, schat acute situaties goed in en handelt ook daarnaar. Daarnaast ben jij expert in goed kijken naar de kleine stappen voorwaarts en laat je jouw zorghart spreken. Herken je je hierin? Dan ben jij de aangewezen persoon om bij de dagbesteding aan het werk te gaan. Verder:

 • Mbo-opleiding richting zorg en welzijn niveau 3 of 4, bijvoorbeeld maatschappelijke zorg.
 • Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie en kunt tegen een stootje als een bewoner een mindere dag heeft. Verder ben je creatief en is denken in mogelijkheden voor jou heel normaal.

En nu?
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie? Solliciteer dan nu als begeleider dagbesteding in Vries en we nemen contact met je op. Heb je eerst nog vragen? Wij maken graag tijd voor je vrij: bel of Whatsapp Hannie Tigelaar, teamleider op Deze vacature sluit op 14 mei. Gesprekken vinden plaats op 17 mei.


De procedure bestaat uit een aantal stappen; een kennismaking met een collega en Hannie, meeloopmoment en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.

Wij vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Er kan om een referentie worden gevraagd.

Informatie

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider Dagbesteding
Indicatie salaris (min – max]2617 – 3535
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieVries, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kentalis.nl/vacature/begeleider-dagbesteding-1527

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.