Beleidsmedewerker Gemeente Groningen 13-05-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Beleidsmedewerker Gemeente Groningen 13-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

 1. Young Professional Beleidsmedewerker Milieu (Stadsontwikkeling)

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 26 mei 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Young professional programma
 • 32 uur
 • € 2.679,-

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma!

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional Programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

Hier ga jij je mee bezig houden
Als junior beleidsmedewerker Milieu werk je aan de essentiële kwaliteit van ons milieu. Deze is belangrijk voor onze gezondheid en veiligheid. Samen met collega's geef je het milieubeleid binnen de organisatie verder vorm. Je adviseert over kansen voor geluid, geur, lucht en veiligheid binnen de Omgevingswet en het provinciale beleid. Daar waar nodig ontwikkel je gemeentelijk beleid voor deze milieuthema's. Je richt je op een gezonde, veilige woonomgeving. Hierbij zoek je naar mogelijkheden die de gemeente helpen groeien in wonen, werk en vervoer. Aandachtspunt is de dynamiek binnen het milieudomein en de verbinding met in- en externe partijen.

Als beleidsmedewerker werk je samen met milieuadviseurs bij onze afdeling Stadsingenieurs aan diverse gemeentelijke projecten. Je hebt geregeld afstemming met onze toezichthouders over de doorwerking van het milieubeleid in vergunningverlening en handhaving. Je onderhoudt contacten met de Omgevingsdienst Groningen, de Gemeentelijke Gezondheidsdienst en de Veiligheidsregio Groningen. Kortom, je houdt van dynamiek, bent veelzijdig en kunt goed schakelen in de verschillende niveaus. Je opereert soepel in een politiek bestuurlijke omgeving. Je weet bijvoorbeeld specialistische milieugegevens zo te vertalen dat het een smoel krijgt in het bestuurlijke politieke domein. Hierdoor maak je kennis met de beleidscyclus van beleid naar uitvoering en de evaluatie daarvan. Daardoor word je klaargestoomd voor een functie van beleidsmedewerker.

Hier kom je te werken
Je komt te werken in een team van enthousiaste professionals die zich inzetten voor een groen, gezond en veilig Groningen. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien richting een functie binnen Stadsontwikkeling.

Bij Stadsontwikkeling werken de directies Ruimtelijk Beleid en Ontwerp en Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering samen. Je sluit je aan bij ons team Duurzame Woonomgeving, Leefkwaliteit dat onder Ruimtelijk Beleid en Ontwerp valt. Wij streven naar de doelen uit het collegeprogramma "Het begint in Groningen: voor wat echt van waarde is".

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in
Als Young Professional ben je communicatief sterk, politiek sensitief en goed in samenwerking. Je weet anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in veranderingen. Je bent een echte duizendpoot en inzetbaar op een variatie van kleinere en grote projecten. Je hebt een proactieve houding en bent flexibel, waardoor je goed kunt omgaan met de dynamiek van werken bij een gemeente. Je hebt een goed gevoel voor politieke ontwikkelingen en weet hierop in te spelen.

Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional. Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid.

Verder ben je recent hbo/wo afgestudeerd (maximaal 2 jaar).

Hier kun je op rekenen

 • je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden;
 • je werkt van maandag tot en met donderdag, waarbij iedere woensdag Young Professional Programma dag is;
 • je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de cao Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.679,- bruto per maand o.b.v. 32 uur;
 • je ontvangt een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag dat je thuis werkt;
 • je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de cao Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen;
 • een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen;
 • persoonlijke begeleiding door een loopbaanadviseur en jouw mentor vanuit de afdeling;
 • een plezierige werksfeer in een team met fijne collega's;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt;
 • de mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen; Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met John Matahelumual via telefoonnumer .
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Walter Sardjoe, loopbaanadviseur, op het telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker Milieu
Indicatie salaris (min – max]2679 – 2679
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/young-professional-beleidsmedewerker-milieu-stadsontwikkeling-314661

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.