Leidinggevende Kwartier Zorg & Welzijn 30-10-2023

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Leidinggevende Kwartier Zorg & Welzijn 30-10-2023

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Leidinggevende

Kwartier Zorg & Welzijn is een dynamische welzijnsorganisatie die in opdracht van de Gemeente Midden-Groningen werkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners, het voorkomen van sociaal isolement en het versterken van de sociale samenhang. Er ligt een duidelijke opgave, namelijk het door ontwikkelen van het voorliggend veld richting integrale gebiedteams en het werken aan meetbare resultaten. Kwartier is zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar en daarmee 'Altijd in de Buurt'.

Kwartier Zorg & Welzijn is op zoek naar een


Waar ga je werken?

Kwartier Zorg & Welzijn werkt vanuit de visie op sociale veerkracht. Dit is het vermogen van mensen om met hulp van hun netwerk tot antwoorden te komen op de uitdagingen die ze tegenkomen. In een sociaal veerkrachtige samenleving hebben inwoners het heft in eigen handen. Mensen kunnen de uitdagingen van deze tijd aan en mensen met een beperking functioneren zo zelfstandig mogelijk. Dit vraagt om een duurzame kanteling, van systeemgericht naar mensgericht. Binnen de organisatie wordt gewerkt aan een veranderproces waarin het bevorderen van sociale veerkracht als basishouding in de werkwijze van alle medewerkers geïntegreerd wordt. Tegelijkertijd wordt het integraal werken (o.a. door de integratie van de sociale teams en welzijn) verder bevorderd en de samenwerking zowel in- als extern geïntensiveerd met daarbij meer aandacht voor preventie en normaliseren.

Wat ga je doen?

Als leidinggevende ben je onderdeel van het managementteam en geef je leiding aan zo'n 35 professionals van verschillende disciplines waaronder welzijnswerkers (opbouwwerk, jongerenwerk, ouderenadvies en andere vakgebieden), casemanagers Jeugd, maatschappelijk werkers en casemanagers WMO en maatwerk-specialisten (WMO).

Binnen Kwartier vindt momenteel een samenvoeging plaats van sociale teams en welzijn tot vier integrale gebiedsteams en een regioteam. De gebiedsteams worden inhoudelijk ondersteund door een teamcoach en gedragswetenschappers. De leidinggevende die we zoeken gaat zowel een gebiedsteam als het regioteam aansturen.

Als leidinggevende werk je samen met de verschillende teams vanuit één vaste kantoorlocatie in Hoogezand. Je maakt onderdeel uit van het managementteam, bestaande uit de directeur-bestuurder en drie collega leidinggevenden, HR en controlling.

In jouw rol als leidinggevende zet je de grote lijnen uit en zorg je samen met de collega's voor het beleid en de strategie van de organisatie. Je fungeert als de cruciale schakel tussen het MT en de medewerkers in jouw team. Hierbij streef je ernaar draagvlak te creëren en ervoor te zorgen dat de strategische doelstellingen vertaald worden naar de werkzaamheden van het team. Dit doe je vanuit heldere communicatie, verbinding met het team en sturing op talent en output (o.a. door werkplannen, rapportages en het monitoren van de gestelde doelen).

Als leidinggevende heb je een faciliterende en voorwaardenscheppende rol voor het team zodat iedere medewerker in staat is optimaal te functioneren, juist in de veranderende organisatie. Duidelijkheid en effectieve communicatie zijn cruciaal om de veranderingen soepel te laten verlopen en de samenwerking binnen de nieuwe structuur te optimaliseren. Je durft beslissingen te nemen wanneer dat nodig is, grenzen te stellen en cruciale besluiten te nemen voor de effectieve werking van je teams.

Wie ben jij?

Als leidinggevende kan jij met jouw leiderschapskwaliteiten en kennis van en/of affiniteit met de inhoud een positieve impact maken. Je bent een echte verbinder en staat in voor het gezamenlijk belang. Je brengt verschillende belangen bij elkaar, bent resultaatgericht en zoekt naar oplossingen. Je bent zichtbaar, toegankelijk en mensen weten jou te vinden. Je geeft mensen handvatten om zelf aan te slag te gaan en stelt daarbij duidelijke grenzen. Dit alles doe jij vanuit visie op en passie voor welzijn.

Verder beschik jij tenminste over:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Meerdere jaren ervaring als leidinggevende;
 • Ruime kennis en ervaring, met name op het gebied van welzijn;
 • Gezien de gemeentelijke context waarbinnen je werkt is politieke sensitiviteit en kunnen schakelen op bestuurlijk niveau van groot belang;
 • Goede soft-skills. Kwartier zoekt iemand die stevig is op inhoud en zacht op de relatie.

Wat bieden wij?

Vanuit Kwartier Zorg & Welzijn bieden ze jou:

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week, met intentie tot verlenging;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 11 (€ 3.909 tot max. € 5.845 bruto per maand o.b.v. 36 uur);
 • Je ontvangt onder andere een aantrekkelijke IKB (Individueel Keuze Budget) en loopbaanbudget regeling;
 • Kwartier hecht waarde aan flexibiliteit. Je krijgt de mogelijkheid om zo nu en dan thuis te werken. De verwachting is dat je in ieder geval 3 dagen op kantoor aanwezig bent.

Enthousiast?

We komen graag met je in contact! Deze procedure wordt begeleid door Klaar voor Morgen. Voor vragen en/of meer informatie kun je bellen met ). Wanneer je direct geïnteresseerd bent, stuur dan voor 12 november aanstaande je CV naar .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelKwartiermaker
Indicatie salaris (min – max]5845 – 5845
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieHoogezand, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vacatures/leidinggevende-2/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.