Manager Stichting Behoud Groene Hortus 12-05-2024

  1. Vacatures Hoogezand
  2. Manager Stichting Behoud Groene Hortus 12-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Hortus B o tanicus Haren-Groningen

EN

Hortus B o tanicus Haren-Groningen

De Hortus botanicus Haren is op zoek naar een zakelijk coördinator/manager, die samen met het bestuur van de Stichting Behoud Groene Hortus (SBGH) zorgt voor een doelgerichte en financieel gezonde organisatie.

Geplaatst: 9 mei 2024

Categorie

Tags

Gevraagd: Manager Hortus Haren

De Hortus botanicus Haren is op zoek naar een zakelijk coördinator/manager, die samen met het bestuur van de Stichting Behoud Groene Hortus (SBGH) zorgt voor een doelgerichte en financieel gezonde organisatie.

Hortus Haren kent een grote diversiteit aan tuinen met een oppervlakte van 14,5 ha. Naast de tuinen omvat de Hortus ook een winkel, een Grand Café en een Chinees Theehuis. Het geheel wordt gerund met een kleine kern vast personeel en een groot aantal vrijwilligers op diverse terreinen. De manager is de spil in dit netwerk en verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van de SBGH.

Als manager geef je leiding aan de organisatie en ondersteun je het bestuur bij de beleidsvorming. Je zorgt voor een goede zakelijke en financiële uitvoering van de werkzaamheden en je onderhoudt de contacten met leveranciers en partnerorganisaties.

Wij vragen een hbo werk- en denkniveau met leidinggevende ervaring en belangstelling voor natuurontwikkeling. Je bent communicatief ingesteld en combineert in je werk pragmatisme met flexibiliteit en oplossingsgerichtheid.

Omvang functie minimaal 0.6 fte. Salaris indicatie fulltime € 4.000 - € 5.500 per maand.

Enthousiast geworden over deze vacature bij Hortus Haren? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief met CV. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dr. D.A. Wiersma, voorzitter SBGH. Hij is telefonisch bereikbaar voor vragen op . Stuur je motivatiebrief met CV per post naar Kerklaan 34, 9751 NN Haren of per e-mail naar: bestuur.sbgh[at]hortusharen.nl

functie manager SBGH / Hortus

De Hortus botanicus Haren is het erfgoed van de RUG en sinds 1 januari 2023 eigendom van de Gemeente Groningen. De hortus botanicus was de wetenschappelijke tuin van de RUG ten behoeve van het onderwijs en onderzoek in de biologie. Als gevolg van ontwikkelingen in de wetenschap en taakverdeling tussen universiteiten is de tuin niet meer in gebruik bij de universiteit. In de afgelopen jaren is deze tuin deels omgevormd tot een publiekstuin met behoud van de bijzondere botanische waarden.

De Hortus wordt beheerd door de Stichting Behoud Groene Hortus (SBGH). Dit beheer omvat het onderhoud van de 14,5 ha grote tuin waar onder De Laarmantuin die is opgenomen in de lijst van de Stichting Nationale Plantencollectie. In de tuin staan van oudsher veel bijzondere planten. Een groot aantal daarvan zijn bedreigde (rode lijst) soorten. Naast de tuin beheert de SBGH ook een winkel in de receptie en een café-restaurant. Het café-restaurant wordt verzorgd door cliënten van COSIS, de organisatie voor dagbesteding van minder-begaafden.

Het beheer wordt uitgevoerd met een kleine kern van personeel ( hoveniers, administratie, horeca en winkel ) en circa 60 vrijwilligers onder leiding van coördinatoren. Daarnaast participeren een werkgroep van Cosis cliënten en leerlingen van de groenopleiding van De Bolster in het tuinonderhoud. De zakelijke coördinator/beheerder is de schakel tussen het bestuur van de SBGH en het personeel en de coördinatoren. Hij/zij geeft leiding aan het dagelijks beheer. Dit omvat de dagelijkse aansturing van de administratie, de winkel, de horeca en de coördinator receptie en de afstemming met de tuinbaas. De tuinbaas geeft leiding aan het tuinonderhoud door hoveniers, vrijwilligers en werkgroepen van Cosis en De Bolster.

Het bestuur van de Stichting zoekt een zakelijk coördinator/beheerder die, samen met personeel en een groot aantal vrijwilligers, zorg draagt voor de dagelijkse organisatie en beheer gericht op het behoud van de botanische waarden en de publieke presentatie van de tuin.

Hij is telefonisch bereikbaar voor vragen op . Stuur je motivatiebrief met CV per post naar Kerklaan 34, 9751 NN Haren of per e-mail naar: bestuur.sbgh[at]hortusharen.nl

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHorecamanager
Indicatie salaris (min – max]4000 – 5500
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieHaren Gn, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.hortusharen.nl/manager/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.