Medisch Adviseur Gemeente Groningen 24-04-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Medisch Adviseur Gemeente Groningen 24-04-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

 1. Medisch adviseurFoto vakgebied sociaal & maatschappelijk (Talentperron)

Medisch adviseur

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 15 mei 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Maatschappelijk & Sociaal
 • 24 - 32 uur
 • € 4.211,- / € 5.997,-

Zoek jij een baan als arts met een goede werk-privé-balans? Wil jij als medisch adviseur verantwoordelijk zijn van het beoordelen van aanvragen voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en geef je graag advies over de inzet van ondersteuning en zorg voor mensen met een beperking of chronische ziekte in de gemeente Groningen? Solliciteer dan nu!

Hier werk je aan mee
Bij de directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) zijn we van betekenis. We geloven dat we in de levensloop van inwoners hét verschil kunnen maken, zodat inwoners op alle levensdomeinen eigen regie kunnen voeren, ondanks de fysieke, emotionele en sociale uitdagen in het leven. In dat kader adviseert DMO het college van B&W o.a. over het te voeren beleid. Hierdoor kan het bestuur zijn politiek-maatschappelijke ambities voor de Stad realiseren. Met het advies wordt richting gegeven aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven.

Als medisch adviseur voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), IST (Individuele Studietoeslag) aanvragen, SMI (Sociaal Medische Indicatie) kinderopvang -verzoeken en aanvragen Werk en Participatie bij de gemeente werk je nauw samen met verschillende belanghebbenden om ervoor te zorgen dat degenen die ondersteuning nodig hebben, deze op een passende en doeltreffende manier ontvangen.

Hier ga jij je mee bezig houden
Je brengt onafhankelijk advies uit na de beoordeling van de medische situatie van een individuele cliënt op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Je krijgt te maken met de Wmo, IST aanvragen, SMI kinderopvang, hulp en ondersteuning op het gebied van wonen, arbeidsgeschiktheid en gehandicaptenvoorzieningen.

Als medisch adviseur heb je dan ook dagelijks patiëntencontact. Je ontvangt cliënten op een spreekuur en tijdens dit consult beoordeel je zelfstandig de (sociaal) medische situatie van de cliënt. Iedere cliënt heeft een eigen vraagstuk en voorgeschiedenis en het is jouw taak om een onafhankelijk advies uit te brengen als het gaat om zorg, hulp en ondersteuning.

Taken:

 • beoordelen van medische documentatie en het uitvoeren van keuringen voor aanvragen van gehandicaptenparkeerkaarten;
 • analyseren van Wmo - aanvragen om vast te stellen of aanvragers recht hebben op ondersteuning zoals rolstoelen, woningaanpassingen of thuiszorg;
 • adviseren over de toekenning van voorzieningen op basis van medische noodzaak;
 • samenwerken met zorgprofessionals en beleidsmakers om richtlijnen en procedures continu te verbeteren;
 • zorgdragen voor een nauwkeurige en tijdige verwerking van aanvragen;
 • deelnemen aan multidisciplinaire teamvergaderingen om complexe cases te bespreken.

Hier kom je te werken
Je komt te werken in een kundig team, bestaande uit twee andere medisch adviseurs en collega's van het secretariaat. De collega's van het secretariaat plannen de afspraken voor jou en je collega 's tijdens kantoortijden en ondersteunen waar nodig. Je hebt in deze functie geen bereikbaarheids- of weekenddiensten.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • je bent BIG geregistreerd als arts en beschikt bij voorkeur over een registratie als Arts Maatschappij & Gezondheid;
 • werkervaring uit een ander werkveld als arts is een pré (bijvoorbeeld als huisarts, specialist ouderengeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde);
 • beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en kunt je adviezen schriftelijk goed verwoorden.

Hier kun je op rekenen


 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.997,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11, HR21 normfunctie behandelaar III);
 • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij een wederzijdse klik;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 24/32 uur, met keuze om ADV op te bouwen;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum 'Groningen leert';
 • een telefoon, een iPad en een laptop.

Hier beginnen?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Teamleider Team Artsen Benno Kramer op en over de procedure met , DMO op .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMedisch Adviseur
Indicatie salaris (min – max]4211 – 5997
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/medisch-adviseur-313557

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.