Procesbegeleider Werkvoorbereiding IMG 04-05-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Procesbegeleider Werkvoorbereiding IMG 04-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Logo Mobiel

 • Procesbegeleider Werkvoorbereiding

  • Uren per week: 32 - 36

  • Niveau: Bachelor - HBO,

  • Vakgebied: ICT

  • Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

  • Locatie: Groningen

  • Reageren voor:

   14 mei

   Nog 9 dagen

  • Contractduur: 1 jaar Tijdelijk voor duur van project/traject/werkzaamheden

  • Maandsalaris: € 3.165 - € 4.440

  • Salarisniveau: 9,

  • Vacaturenummer: IMG_20240405_9

  • Plaatsingsdatum: 30 april 2024

Functieomschrijving

Zorg jij dat het werkproces van team Werkvoorbereiding nog beter wordt?

Als Procesbegeleider bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en kennisborging van team Werkvoorbereiding. Je bent op de hoogte van wat er in het team speelt, en doorgrondt de operationele processen. Je ontwerpt verbetervoorstellen en zorgt ervoor dat deze worden geïmplementeerd. Je deelt nieuwe kennis door o.a. passende werkinstructies te schrijven en je toetst de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Veel van ons werk is gestandaardiseerd, echter soms zijn er vraagstukken waar onze werkwijze niet in voorziet. Ook in die gevallen zorg jij voor een passende oplossing zodat het werk door kan blijven gaan.

Een aanvraag voor schadevergoeding die veroorzaakt is door de gaswinning in Groningen komt bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) binnen bij het team Werkvoorbereiding. Hier wordt de basis gelegd voor een vlotte en correcte afhandeling. De werkvoorbereiders doen een inhoudelijke en juridische controle en zorgen ervoor dat aanvragen compleet en correct zijn zodat deze in behandeling kunnen worden genomen door de planners, deskundigen en juristen. Elke week worden er door onze werkvoorbereiders zo'n 700 aanvragen afgehandeld. Dit doen we met een team van ruim 30 werkvoorbereiders en 5 procesbegeleiders verdeeld over de verschillende regelingen van het IMG.

In jouw rol werk je nauw samen met de collega's van de verschillende afdelingen en de ketenpartners. In multidisciplinaire teams breng jij samen met andere teamleden de 'customer journey' in kaart en denk je mee aan werkwijzen waarbij de aanvrager zo goed en efficiënt mogelijk wordt geholpen. Jouw sparringpartners zijn vaak juristen en ICT-ers. Hun vaktaal begrijpen is daarin belangrijk. Vanuit jouw functie lever je ook een belangrijke bijdrage aan projecten zoals de implementatie van een nieuwe regeling of de ontwikkeling van nieuwe en bestaande (ICT-)systemen. Ook ben je key-user van de applicaties die onze processen ondersteunen. Je schrijft mee aan 'user stories' en test nieuwe functionaliteiten. Met jouw bijdrage zorg jij ervoor dat in- en externe ketenpartners effectief aan de slag kunnen.

Het team Werkvoorbereiding is in de afgelopen jaren hard gegroeid en we nemen nog steeds regelmatig nieuwe collega's aan. Het inwerken en coachen van nieuwe werkvoorbereiders is ook onderdeel van jouw werk. Voor de werkvoorbereiders ben jij het aanspreekpunt en jij zorgt ervoor dat zijn hun werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Wij bieden je

 • Een uitdagende functie waarin je jouw kennis van thema's als processen, kwaliteit, kennisdeling en informatievoorziening optimaal kunt inzetten.
 • Een functie waarin je echt iets kunt betekenen voor Groningers en Drenten met aardbevingsschade.
 • Een fijn team met collega's waarmee je kunt sparren.
 • Een afwisselende baan, want het IMG is continue in beweging en ontwikkelt zich snel.

Functie eisen

Als procesbegeleider heb je een dynamische en veelzijdige functie waarbij je ideeën en verbetervoorstellen op bruikbaarheid en praktische betekenis toetst. Dit vraagt analytisch denkvermogen en de vaardigheid om prioriteiten te stellen. Jouw voorstellen hebben impact op de andere partners in de keten. Verbinden en netwerken is dan ook jouw tweede natuur.

Verder vragen we het volgende:

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Ervaring in de rol van procesbegeleider (of soortgelijk) waarbij je verantwoordelijk bent voor processen en kwaliteit in een zaakgerichte omgeving.
 • Ervaring in projecten waarbij nieuwe processen zijn geïmplementeerd of bestaande processen zijn aangepast.
 • Ervaring met het samenwerken binnen interdisciplinaire teams.
 • Kennis en toepassing van de PDCA-cyclus en de LEAN-methode.

Arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Vacature eisen

onbekend

 

Functietitel3412
Indicatie salaris (min – max]3165 – 4440
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.schadedoormijnbouw.nl/werken-bij-het-img/vacatures/procesbegeleider-werkvoorbereiding

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.