Senior Behandelaar DUO 09-05-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Senior Behandelaar DUO 09-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Senior behandelaar KOT Groningen

Solliciteer direct Reageer t/m 14 mei 2024

Werk verrichten van groot maatschappelijk belang? Binnen de missie van Toeslagen heeft de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) één duidelijk doel: zorgen dat we het financieel onrecht van gedupeerden herstellen. Voor het cluster KOT (Kinderopvang Toeslag) Groningen zoeken we voor meerdere locaties senior behandelaren. Je werkt als senior behandelaar in een multidisciplinair team samen met gedreven beoordelaars, persoonlijk zaakbehandelaars, vaktechnische adviseurs en medewerkers die dossiers voorbereiden of bereken en beschikwerk doen.

Dit doe je bij Dienst Toeslagen

Binnen de functie als senior behandelaar voer je primair één van de twee verschillende rollen uit die onder dit profiel vallen, namelijk de rol van beoordelaar of de rol van coördinator.

In de rol van beoordelaar is je kerntaak het analyseren en beoordelen van de zaak van een ouder. Dit doe je op basis van het opgemaakte ouderbeeld en de informatie uit de systemen. Daarnaast is het begeleiden en opleiden van je collega's onderdeel van je werkzaamheden.

In de rol van coördinator ben je onder andere verantwoordelijk voor dagelijks operationeel coördinerende taken. Je stuurt een deel van het team aan en zorgt voor het vlot verlopen en het continue verbeteren van processen in de productieketen. Je bent als eerste aanspreekpunt de vraagbaak voor collega's en borgt de kennis door regelmatig kennis uit te wisselen met collega's. Je werkt nauw samen met de vaktechnisch adviseurs en teamleiders in het ondersteunen en leveren van input bij vernieuwing, verbetering en versnelling.

Je bent flexibel en kan indien nodig, tijdelijk en in overleg, enkele taken van de persoonlijk behandelaar uitvoeren. Je kan hierbij denken aan oudercontact en/of het verzamelen van informatie. Wij werken twee dagen per week samen op kantoor.

Een bijzondere baan, omdat...

 • je meewerkt aan de missie om gedupeerde ouders financieel herstel te bieden.
 • je onafhankelijk ouderdossiers beoordeelt.
 • je samenwerkt met verschillende in- en externe samenwerkingspartners.
 • je als coördinator verantwoordelijk bent voor het behalen van de teamdoelstellingen.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen het UHT.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Je hebt ervaring met het vertalen van een juridische beoordeling in begrijpelijke taal of tekst.
 • Je hebt ervaring in het coördineren van een team.

 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren

De afdeling - Directie UHT

Openen

Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) is een apart onderdeel van Dienst Toeslagen, een tijdelijke organisatie met een specifieke opdracht: het verzorgen van het financieel herstel van de problemen die zijn ontstaan met de kinderopvangtoeslag. We zijn een jonge organisatie, volop in ontwikkeling. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is. Met bijna 1500 gedreven collega's zetten we elke dag onze schouders eronder om gedupeerde ouders en kinderen zo goed mogelijk te helpen. Het woord 'herstel' staat daarbij centraal en dat voel je.

Dienst Toeslagen maakt vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar. Dát is onze missie!

Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Dienst Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen. Zo heeft iedereen in onze maatschappij toegang tot de meest vitale voorzieningen. Drie vragen staan centraal in ons werk en vormen het kompas in ons dagelijks handelen: Is het rechtvaardig? Doen we het samen? Zijn we aanspreekbaar?

Bij Dienst Toeslagen gebeurt veel. We werken met hart en ziel aan herstel van de kinderopvangtoeslagen. En daarnaast gaat het reguliere werk voor de huur-, zorg- en andere toeslagen onverminderd door. We trekken lering uit wat beter kan. Dienst Toeslagen maakt de komende jaren dus een sterke ontwikkeling door. Naar de best mogelijke dienstverlening voor burgers. Met medewerkers die weten hoe dat moet. Maatwerk waar kan. Toezicht waar moet.

Deze vacature is uitsluitend intern en interdepartementaal opengesteld en bedoeld voor medewerkers van de Rijksoverheid met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. In deze fase worden ter beschikking gestelde arbeidskrachten, zoals uitzendkrachten (TBA's) beschouwd als interne medewerkers.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, vindt van (datum) tot en met (datum) de voorselectietest plaats en de zogenaamde controletest vindt plaats op (datum).

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Dienst Toeslagen zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

"Een interessante en veelzijdige functie, geen dag is hetzelfde'

'

Dit krijg je van ons

Jij gaat ervoor, elke werkdag weer, voor je plezier én voor de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een passend salaris

 • 208 verlofuren

 • Opleidingsmogelijkheden

 • Persoonlijk keuzebudget

Alle arbeidsvoorwaarden

Het sollicitatieproces

Het sollicitatietraject bij Dienst Toeslagen loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, en je kennis laten maken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen de verdere voorbereidingen op jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op het portaal voor rijksambtenaren, P-direkt , vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Werken bij Juridisch

Het behandelen van bezwaren en beroepen, advies geven en beleidsstukken opstellen. Samen werken we aan hard aan het eerlijk en rechtvaardig laten lopen van procedures.

Stel hem gerust!

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJuridisch Adviseur
Indicatie salaris (min – max]3091 – 4921
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.diensttoeslagen.nl/vacature/senior-behandelaar-kot-groningen-e4153

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.