Senior Internal Auditor Fokus 07-05-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Senior Internal Auditor Fokus 07-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Kantoor Groningen

Senior internal auditor

Functieomschrijving

Als internal auditor ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van audits en het beoordelen van de effectiviteit van het interne beheersingssysteem en processen van Fokus in de volle breedte. Daarbij adviseer je de raad van bestuur, directie en management van zowel het primaire proces als de staf over de verbetering van de processen en beheersing van de risico's.

Fokus is op zoek naar een Internal auditor die vanuit een onafhankelijke positie invulling gaat geven aan internal audit volgens het three-lines-of-defence model, met als doel het vormen van een onafhankelijk en professioneel oordeel ten behoeve van bestuur en toezicht. Als internal auditor voer je zelfstandig audit- en adviesopdrachten uit voor je interne klanten (de raad van bestuur, het management en de auditcommissie van de raad van toezicht). Dit doe je op basis van het overeengekomen auditjaarplan, waar jij de regie op totstandkoming en uitvoering hebt. Je geeft daarnaast (on)gevraagd advies over de opzet, bestaan, en de actuele en effectieve werking van processen en de beheersing daarvan. In je monitorende rol zorg je dat de gegeven adviezen ook daadwerkelijk tot uitvoer worden gebracht en verzorg je de benodigde rapportages.

Als internal auditor bij Fokus ben je verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen van een jaarlijks auditplan op basis van een uitgevoerde risicoanalyse, en de regie op de uitvoering.
 • Het uitvoeren van audits op de (bedrijfsvoering)processen: je voert financial en IT audits uit en reviewt uitkomsten en dossiers van HT-werkzaamheden, selfassessments en adhoc vraagstukken.
 • Het adviseren over de optimale inrichting van het organisatie brede three lines of defense model.
 • Het leveren van een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het integraal risicomanagement: je draagt zorg voor het periodiek signaleren en adresseren van belangrijke risico's die de realisatie van de strategische doelen en/of bedrijfsvoering raken.
 • Het doen van verbetervoorstellen aan de organisatie tot minimalisatie van risico's. Bijvoorbeeld als het gaat om de invoering van Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst (rechtmatigheid van declaraties en/of fiscale beheersing).
 • Het samen met de secretaris van de raad van bestuur vaststellen of continue wordt voldaan aan de geldende wet- en regelgeving (compliance).
 • Het opstellen van periodieke rapportages ten behoeve van de raad van bestuur en raad van toezicht.
 • Het mee helpen voorbereiden van de vergaderstukken ten behoeve van de auditcommissie.

Fokus vraagt

 • Een afgeronde opleiding tot RA (of RE en/of RO) of gelijkwaardig.
 • Een zelfstandige, analytische houding en je werkt en denkt op academisch niveau.
 • Affiniteit met IT (Binnen Fokus werken wij onder andere met AFAS).
 • Minimaal 5 jaar relevante auditervaring in een openbare accountants- en/of interne audit functie in een complexe omgeving.
 • Een objectieve en onafhankelijke houding en je adviseert en rapporteert op basis van feiten.
 • Je bent om op basis van je bevindingen draagvlak te realiseren om veranderingen in beweging te krijgen.
 • Daarnaast ben je communicatief vaardig, kun je goed luisteren, ben je tactvol en in staat om je goed in te leven in de belangen van alle stakeholders. Je ziet het zitten om veelal zelfstandig te werken en om de rol van internal audit te continueren.

Voor de positie van de internal auditor wordt gezocht naar een zelfstandige professional die niet alleen de gevraagde assurance levert, maar dit ook koppelt aan sterk ontwikkelde adviesvaardigheden om draagvlak te creëren en de organisatie mee te nemen in verbetertrajecten. De functie vraagt daarnaast ruime inhoudelijke werkervaring (op de terreinen risicomanagement, compliance, audit) om op het juiste abstractieniveau te oordelen en te prioriteren. De internal auditor heeft een sterke persoonlijkheid en het statuur c.q. natuurlijk overwicht om zijn of haar functie in de organisatie waar te maken.

Fokus biedt

 • Een belangrijke, inhoudelijk brede positie in een ambitieuze en vooruitstrevende (maatschappelijk relevante) zorginstelling.
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 32-36 uur per week. De standplaats is Groningen.
 • Er wordt een salaris geboden in schaal 11 (CAO Fokus 2023) van minimaal € 4.215,- en maximaal € 5.743,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Je ontvangt in mei 8% vakantietoeslag en in december een eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • Voldoende opleidingsmogelijkheden. Graag bespreken we je opleidingswensen.
 • Een gezonde werk-privébalans door flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Daarnaast bieden wij interessante extra's, waaronder de MKA (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) regeling.

Ben je enthousiast? Solliciteer dan via . Je kunt jouw sollicitatiebrief richten aan Ad van , directeur Finance & Control. Wil je liever eerst meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Ad van , via telefoonnummer . Graag ontvangen we jouw motivatie en CV uiterlijk 30 mei.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInternal Auditor
Indicatie salaris (min – max]4215 – 5743
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijfokus.nl/vacature/senior-internal-auditor/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.