Systeemtherapeut Verslavingszorg Noord Nederland 01-05-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Systeemtherapeut Verslavingszorg Noord Nederland 01-05-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 


24/7 bereikbaar

 1. Systeemtherapeut, Eelde

Locatie Kliniek Vossenloo in Eelde

Uren 24 - 36 uur per week

Begindatum Per in overleg

Wil jij als systeemtherapeut in een unieke klinische behandelsetting in een dynamische omgeving werken? Samenwerken met collega systeemtherapeuten? Onderdeel zijn van een hecht team? Systeembehandeling en -diagnostiek met elkaar combineren? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wat ga je doen?
Systeemtherapie is een belangrijk onderdeel van onze klinische behandeling. Aan de hand van een systeemdiagnose breng je de mogelijkheden en beperkingen van het systeem in kaart en stel je systeemdoelen op. Je geeft individuele systeemtherapie, partner relatie therapie, ouderbegeleiding en systeemtherapie met het kerngezin en belangrijke anderen. Hierbij bewerk je de onbalans in relaties en disfunctionele patronen. Je vergroot de communicatieve vaardigheden en het probleemoplossend vermogen van het individu en systeem, zodat destructieve en rigide patronen losgelaten kunnen worden en transgenerationele overdracht van verslaving voorkomen wordt. Daarnaast heb je een ondersteunende rol in de samenwerking met instanties, zoals bijvoorbeeld Jeugdzorg. Vanuit je eigen discipline lever je een brede systemische bijdrage aan de multidisciplinaire teams.

Waar ga je aan de slag?
Je zult grotendeels betrokken zijn bij de afdeling Intensieve Behandeling. Samen met je collega systeemtherapeuten ga je ook aan slag met systemische vraagstukken van andere afdelingen (Observatie & Diagnostiek, Herstel & Rehabilitatie) binnen Vossenloo.

Op de Intensieve behandeling zijn volwassenen opgenomen die kampen met ernstige verslavingsproblemen, waarbij vaak ook psychiatrische problemen een rol spelen. De behandelduur is zes maanden. Er wordt gewerkt in een multidisciplinair team, bestaande uit sociotherapeuten, vaktherapeuten, systeemtherapeut, sociaal juridisch dienstverlener en een . Op de afdeling Intensieve Behandeling werk je mee aan een langdurige verslavingsbehandeling waarin de cliënt zich bewust wordt van zijn verslavingsgedrag en patronen leert te doorbreken. Het therapeutische groepsklimaat is voor de cliënten een belangrijk middel om hun persoonlijke doelen te realiseren. De sfeer binnen de kliniek kan worden omschreven als informeel, gericht op samenwerken en een werkomgeving waarbinnen ruimte is voor eigen initiatief en ontplooiing.

Klik hier voor meer informatie over de Kliniek Vossenloo.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut en je bent geregistreerd als lid en erkend systeemtherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG). Tevens beschik je over een afgeronde opleiding op hbo- of universitair niveau in de sociale en/of gedragswetenschappen welke is opgenomen in de lijst consult registrerende beroepen van het Zorgprestatiemodel (ZPM).
 • Ervaring in de psychiatrie en specifiek in de verslavingszorg is gewenst, evenals het werken binnen een multidisciplinair team.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste behandelinzichten in de systeemtherapie.
 • Bekendheid met het oplossingsgericht werken is een pre.
 • Je onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl en draagt dit zelf ook uit en je onderschrijft het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Werken in een unieke behandelsetting in een dynamische omgeving en samenwerking in een hecht team.
 • De mogelijkheid tot deelname aan de vakgroep systeemtherapeuten.
 • Structureel intervisie met je collega systeemtherapeuten uit de organisatie.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema's en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Een dienstverband eerst voor de duur van één jaar met de intentie van een vast dienstverband.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 60.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Bij vragen over de vacature kun je bellen met , , telefoon , Gerjan Timmerman, systeemtherapeut, telefoonnummer of met Leoni Storm, manager, telefoon .

Solliciteren?
Je kunt je sollicitatie indienen voor 30 mei 2024 via de knop 'solliciteer direct'.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Over VNN
Verslavingszorg Noord Nederland zet zich in voor mensen die problemen ondervinden als gevolg van middelengebruik op het gebied van alcohol, drugs, tabak, gokken gamen. VNN wil hen een perspectief bieden op een ander leven. Dit betekent dat VNN mensen met een verslaving en hun naastbetrokkenen perspectief wil bieden op meer kwaliteit van leven. Een leven zonder of met minder verslavingsproblemen. Ook wil VNN zich inzetten om verslavingsproblemen te voorkomen. Dat doet VNN door het aanbieden van veel verschillende vormen van zorg en behandeling: Preventie · Poliklinische behandeling · Jeugdverslavingszorg · Klinische behandeling · Outreachende verslavingszorg · Forensische zorg · Verslavingsreclassering en Wonen.

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de expert op het gebied van verslavingszorg werkzaam in Friesland, Groningen en Drenthe. Er werken ruim 1000 medewerkers op 40 verschillende locaties, die verslavingszorg bieden aan ruim negenduizend cliënten. Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich als een organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken en persoonlijk leiderschap het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op onze website .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSysteemtherapeut
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)24 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieEelde, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.vnn.nl/werken-bij/vacatures/systeemtherapeut-eelde-0

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.