Begeleider Kentalis 24-04-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Begeleider Kentalis 24-04-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Begeleider flexpool

Locatie

Vries

8-28 uur, parttime

Als begeleider in de flexpool heb jij regie over je eigen rooster, wat perfect aansluit bij jou. Zo kun je vaak zelf je werk indelen en op die manier je werk goed combineren met je hobby's of je gezin.

Waar en met wie werk je?
Je gaat werken in Vries (Drenthe) op de woongroepen. We hebben 6 woongroepen waarvan 1 een logeerfunctie heeft. Onze bewoners zijn doof of slechthorend en hebben daarnaast een verstandelijke beperking. De leeftijd ligt tussen de 5 en 30 jaar. Typerend voor deze locatie is de kleinschaligheid en het samen wonen en leven. De locatie is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Als flexer fungeer je eigenlijk als vliegende keep: je springt in waar nodig. Dat kan kortdurend zijn als iemand een dagje ziek is, maar je kunt ook voor meerdere diensten op één woning worden ingezet. Meer weten? Lees hier over collega en het werken in Vries.
Wil je meer weten over de organisatie Kentalis? Lees dan meer op onze website .
Bijkomend voordeel van deze flexpool is dat je minder bezig bent met administratie en dus meer tijd hebt voor onze bewoners. Kortom: lekker afwisselend, genoeg te doen en veel in contact met de bewoners!

Goed om alvast te weten: als een bewoner zich onveilig voelt, kan hij of zij moeilijk (verstaanbaar) gedrag laten zien, zoals agressie. Uiteraard leren we jou hoe je hier het beste mee om kunt gaan en sta je er niet alleen voor. Je kunt rekenen op je team en de organisatie om van deze situaties te leren.

Mocht je een woongroep vinden waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen? Dan gaan we daarover in gesprek.

Wat doe je als begeleider in de flexpool?
Jouw basis is het behandelplan van elke bewoner. Daarin staan de afspraken over de specifieke begeleiding, communicatie en zorg. Je werkt eenduidig, zodat bewoners weten wat ze kunnen verwachten. Daarnaast kun jij goed zien of aanvoelen wat het leven van een bewoner met complexe problematiek meer betekenis geeft. Je kunt situaties die ontstaan door gedrag en stemming van de bewoners goed inschatten en als dat nodig is, geplande activiteiten daarop aanpassen. Verder in jouw takenpakket:

 • Je stemt de verschillende communicatiemethoden af op de bewoners. Je maakt daarbij o.a. gebruik van de Nederlandse Gebarentaal en pictogrammen;
 • Je onderneemt activiteiten met bewoners, zoals uitstapjes, koken, wandelen.
 • Ondersteuning bij ADL-activiteiten. Dat hoort bij de begeleiding en daarmee ook bij jouw takenpakket;

Wij bieden jou
Bij Kentalis doen we het allemaal voor de cliënten, maar vinden onze medewerkers net zo belangrijk. Kom je bij Kentalis werken, dan volg je interne opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld op gebied van de Nederlandse Gebarentaal, totale communicatie en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Verder in ons arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Een bruto maandsalaris €2.672,- tot €3.606,- (FWG 40) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao gehandicaptenzorg;
 • Arbeidsovereenkomst voor één jaar, met intentie op een vaste aanstelling;
 • Door een cao wijziging ontvang je een slarisverhoging op 1 december met 2%;
 • Een dienstverband van 8-28 uur per week. Hoe flexibeler je bent, hoe groter de keuze in diensten;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansverlofuren (naar rato);
 • Extra's: 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding €0,16 per kilometer voor woon-werkverkeer en onregelmatigheidstoeslag;
 • Fijne collega's om mee samen te werken en van te leren;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen, bijvoorbeeld met een sportabonnement of fiets.

Dit ben jij
Jij staat positief in het leven en bent makkelijk benaderbaar. Jij denkt vanuit gelijkwaardigheid en wil graag samenwerken, of dat nou cliënten zijn of collega's. Vanuit jouw expertise en inlevingsvermogen bewaar je de rust, schat acute situaties goed in en handelt ook daarnaar. Daarnaast ben jij expert in goed kijken naar de kleine stappen voorwaarts en laat je jouw zorghart spreken. Herken je je hierin? Dan ben jij de aangewezen persoon om de dag van onze bewoners meer glans te geven. Verder:

 • Mbo-opleiding richting zorg en welzijn niveau 3 of 4, bijvoorbeeld maatschappelijke zorg;
 • Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden: avonden, weekenden en feestdagen zijn onderdeel van je rooster. Natuurlijk denken we met je mee over een rooster dat zo goed mogelijk bij jouw leven past;
 • Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie en kunt tegen een stootje als een bewoner een mindere dag heeft. Verder ben je creatief en is denken in mogelijkheden voor jou heel normaal.

En nu?
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie? Solliciteer dan nu als begeleider flexpool in Vries en we nemen contact met je op. Heb je eerst nog vragen? Wij maken graag tijd voor je vrij: bel of Whatsapp Hannie Tigelaar, teamleider op Deze vacature sluit op 2 juni. Gesprekken vinden doorlopend plaats.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2672 – 3606
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)8 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieVries, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kentalis.nl/vacature/begeleider-flexpool-1501

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.