Begeleider Nachtzorg Kentalis 24-04-2024

 1. Vacatures Hoogezand
 2. Begeleider Nachtzorg Kentalis 24-04-2024

Werken in Hoogezand

 

Introductie vacature 

Begeleider nachtzorg

Locatie

Vries

20-24 uur, parttime

'Ik vind het mooi dat ik echt iets kan betekenen in de nacht, als ik thuiskom val ik moe maar tevreden in slaap'


Waar werk je?
In Vries (Drenthe) ben je begeleider nachtzorg op onze zes woongroepen. Op deze woningen, wonen jongvolwassenen die doof of slechthorend zijn en daarnaast een verstandelijke beperking hebben. Typerend voor deze locatie is de kleinschaligheid en het samen wonen en leven. De locatie is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Jij bent er 's nachts voor de bewoner, als hij of zij niet kan slapen. Wanneer een bewoner wakker is en hulp nodig heeft, geef jij de zorg en begeleiding zodat de nachtrust weer herpakt wordt.
Meer weten? Lees hier over collega en het werken in Vries. Wil je meer weten over de organisatie Kentalis? Lees dan meer op onze website .

Met wie werk je?
De bewoners, (jong)volwassenen zijn doof, slechthorend of doofblind met een laag ontwikkelingsniveau en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. De officiële naam voor deze doelgroep is CMB: communicatief meervoudig beperkt. Je communiceert met de bewoners o.a. door Nederlands Gebarentaal, vierenhandengebaren, picto's en verwijzers. Belangrijk is dat je kleine signalen kunt oppikken. Hieruit kun je aflezen wat de bewoner nodig heeft of hoe de bewoner zich voelt. Onze bewoners zijn erg afhankelijk van de juiste begeleiding. Dit bepaalt voor een groot deel of ze een prettige dag of nacht hebben. Iedere bewoner heeft een eigen dagprogramma en een eigen communicatiesysteem daarnaast zijn er gezamenlijke activiteiten. De locatie in Vries is een zorgterrein dat is ingericht als woonwijk. Bewoners wonen of logeren hier en volgen onderwijs of dagbesteding.
Goed om alvast te weten: als een bewoner zich onveilig voelt, kan hij of zij moeilijk (verstaanbaar) gedrag laten zien, zoals agressie. Uiteraard leren we jou hoe je hier het beste mee om kunt gaan en sta je er niet alleen voor. Je kunt rekenen op je team en de organisatie om van deze situaties te leren.

Wie je bent, is zeker zo belangrijk als wat je al kunt!

Wat ga jij doen?

 • Je werkt zelfstandig in de nacht maar er is samenwerking met een andere team van nachtzorg die door middel van domotica, de zorg van de cliënten in de gaten houdt;
 • Je zorgt voor een goede afstemming en overdracht met de collega's van de avond- en ochtenddienst;
 • Je ondersteunt, begeleidt en verzorgt de bewoners tijdens de avond en nacht. Denk hierbij aan medicatie, medische handelingen en sondevoeding;
 • Je volgt jaarlijkse cursussen en trainingen voor je professionele ontwikkeling.

Wij bieden jou
Bij Kentalis doen we het allemaal voor de cliënten, maar vinden onze medewerkers net zo belangrijk. We bieden je een afwisselende en uitdagende werkomgeving waar je veel kunt leren. Kom je bij Kentalis werken, dan volg je interne opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld op gebied van de Nederlandse Gebarentaal, totale communicatie en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Verder in ons arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Arbeidsovereenkomst voor één jaar, met intentie op een vaste aanstelling;
 • Een bruto maandsalaris €2.672,- tot €3.606,- (FWG 40) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao gehandicaptenzorg;
 • Door een cao wijziging ontvang je een salarisverhoging per 1 december met 2%;
 • Een dienstverband van 20-24 uur per week;
 • Je werkt 9-uurs diensten (22.15 uur - 7.15 uur), waardoor je meerdere dagen aaneengesloten vrij kan zijn;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansverlofuren (naar rato);
 • Extra's: 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding €0,16 per kilometer voor woon-werkveer en onregelmatigheidstoeslag;
 • Fijne collega's om mee samen te werken en van te leren;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen, bijvoorbeeld met een sportabonnement of fiets.

Dit ben jij
Jij staat positief in het leven en bent makkelijk benaderbaar. Jij denkt vanuit gelijkwaardigheid en wil graag samenwerken, of dat nou cliënten zijn of collega's. Vanuit jouw expertise en inlevingsvermogen bewaar je de rust, schat acute situaties goed in en handelt ook daarnaar. Daarnaast ben jij expert in goed kijken naar de kleine stappen voorwaarts en laat je jouw zorghart spreken. Herken je je hierin? Dan ben jij de aangewezen persoon om de dag van onze bewoners meer glans te geven. Verder:

 • Mbo-opleiding richting zorg en welzijn niveau 3 of 4, bijvoorbeeld maatschappelijke zorg.
 • Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie en kunt tegen een stootje. Verder ben je creatief en is denken in mogelijkheden voor jou heel normaal.

En nu?
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze begeleider nachtzorg? Solliciteer dan nu! Heb je eerst nog vragen? Wij maken graag tijd voor je vrij: bel of Whatsapp Hannie Tigelaar, teamleider op Deze vacature sluit op 2 juni.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2672 – 3606
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)20 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieVries, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kentalis.nl/vacature/begeleider-nachtzorg-1496

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuithoogezand.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Hoogezand en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.